(Sund) Pizza m/ gulerod- og rødbederåkost

(Sund) Pizza m/ gulerod- og rødbederåkost

Der kommer et tidspunkt, hvor jeg bare har fået nok af bagte rodfrugter, de er supersunde og med masser af gode fibre, ingen tvivl om det, MEN det bliver altså lidt ensformigt i længden at bare drøne dem ind i ovnen, og værsågod så er der serveret. Igen har jeg en pose med rodfrugtemix stående og dem brugte jeg på en lidt anden måde i dag. Disse poser består af gulerødder, rødbeder, persillerødder og pastinak.

Til råkosten rev jeg gulerod og rødbede, lavede en marinade af frugteddike og olie og pyntede af med tranebær og lidt feta. råkost af gulerod og rødbede

Den pastinak der var tilbage i posen skar jeg i tynde skiver og den kom til at fungere som fyld på min pizza sammen med en rød peberfrugt jeg fandt i køleskabet. Lidt alternativ fyld må jeg vel nok erkende, men det fungerede fint nok og jeg stod ikke igen med bagte rodfrugter til aftensmad 😉 Og du bestemmer selvfølgelig selv dit fyld hvis du vil afprøve pizzaopskriften.

pizza med pastinak og peberfrugtDet leder så hen på min grunddej til alle de forskellige pizzaer jeg igennem tiden har bagt. Den er lavet på durum- og groft mel. Jeg plejer at bruge speltmel, men i dag havde jeg ikke nok af det, så justerede op med grahamsmel. Resultatet blev som det plejede, med super sprød bund, så ingen problemer i det.

Min pizzasauce laver jeg selv, ret simpel opskrift faktisk, og jeg ved hvad der er i den og undgår diverse E- numre og anden tilsat kemi.

For opskrifter se disse link   Råkost       Pizza dej/sauce

Share
%d bloggers like this: