2 med glaskål!

Glaskål/knudekål
Glaskål/knudekål

Eller knudekål som de også bliver kaldt. I sidste uge blev denne kål brugt som tilbehør til mine frikadeller og i min wokret, som også var “ryd op i køleskabsret”. Havde en del grøntsager tilbage fra ugens løb der skulle bruges, så ja en wok er et fantastisk redskab til at få brugt alle dine rester på.

“Glaskålsfritter” laves som kartoffelbåde i ovn; Kålen skrælles, skæres i stave, vendes i olie, salt og evt andet krydderi og bages ved 200° til de er møre og let brunet.

Til wokretten bruger du lige hvad du har af grønt. Af kød kan bruges kylling, svinekød eller mørt oksekød (det hele i tynde strimler) du kan vælge at marinere det i lidt olie/hvidløg eller i soya. Til min wok blev der brugt rester af champignon, spidskål, glaskål, gulerødder, broccoli, rødløg og blomkål. Af kød brugte jeg kylling og til at give smag kom jeg frisk chili og ingefær i. Ved servering kom soya saucen på bordet. Du kan vælge at servere nudler eller ris til, hos mig var der dog så mange grøntsager i at jeg sagtens kunne blive mæt uden.

Søndags "ryd op i dit køleskabsret"
Søndags “ryd op i dit køleskabsret”

 

Share
%d bloggers like this: