Grønt i sæson (April)

Som noget nyt her på bloggen, introducerer jeg månedens grønt i sæson. Den valgte grøntsag, urt eller frugt vil være et gennemgående tema i madlavningen i den nævnte måned.

Ud over at den indgår i madlavningen, vil jeg kort fortælle om vitaminer/mineraler og andre sunde fordele ved råvaren. Og hvordan den kan bruges i forskellige retter. Grønt i sæson giver god mening at bruge i sin madlavning, da prisen ofte er til at have med at gøre, vitamin – og mineralindhold er højt og der er god smag i den.

Til april måneds grønt har jeg valgt ramsløg. De begynder så småt at dukke op i marts måned og i april kan de købes i butikkerne og som i kan se på billedet, plukkes i naturen. Der hvor jeg bor er jordbunden ved søen, nærmest dækket af dem og på en lun dag er der en helt specielt duft af en blanding af hvidløg/purløg/løg omkring dem.

Ramsløg er rig på C- vitamin og indeholder stoffer der virker antibiotisk og styrker immunforsvaret. De fine nye blade smager af mest og kan bruges i wokretter, fintsnittet i salater og som pesto eller som det grønne drys oven på kartofler.

Hvis du vil plukke dem i naturen, skal du være sikker på det er ramsløg og ikke liljekonval eller høsttidløs, som er giftige at spise. Når du nulrer eller brækker et blad over vil ramsløg dufte af hvidløg. De andre dufter ikke af noget. Se artikel om emnet her

Share
%d bloggers like this: