Grønt i sæson (maj)

Maj er en rigtig forårsbebuder og det begynder at pible op med friske grøntsager. Mit valg til månedens grønt er asparges. De fleste kender de grønne af slagsen, mens de hvide ikke er så brugte i den almindelige madlavning.

De grønne får deres farve fra sollyset, da de vokser over jorden og skal ikke skrælles. Hvor de hvide vokser under jorden og derfor ingen farve har. De skal skrælles fra hoved til bund.

Fælles for dem begge er, at det nederste af bunden skal knækkes af, da den er fyldt med seje trevler.

Tilberedning er den samme, de kan spises rå i salater, dampet eller kogt. De hvide skal have lidt længere tilberedningstid, da de er mere seje end de grønne.

Lidt ernæringsinfo: Indholdet af vitaminer og mineraler er stort set det samme i de to varianter, her kan nævnes C-vitamin, B-6, folat og kalium som findes i større mængder. Hvis du er ude efter immunforsvarsstyrkende antioxidanter skal du vælge de grønne asparges.

Share
%d bloggers like this: