Grønt i sæson – Juli

I juli tager vi fat i de farverige danske broccoli, som lige nu er i sæson. Det betyder indholdet af vitaminer og mineraler er højt, en god smag og de fås til en fornuftig pris.

Nu er der sikkert mange der tænker tilbage på deres barndom med udkogt broccoli uden smag og en konsistens der ikke er værd at nævne. I juli vil jeg komme med forslag til hvordan broccoli kan bruges, så alt det gode kommer til sin ret, og du får mest muligt ud af råvaren.

Lidt ernæringsfakta:

Broccoli er bl.a. sprængfyldt med C-vitamin, betacaroten, folat og calcium. Som andre kåltyper indeholder broccoli antioxidanter, som bruges til at bekæmpe skadelige celle påvirkninger i kroppen.

Broccoli er i slægt med blomkål og kan bruges rå i salater, i supper, tærter og gryderetter/wok. Stokken kan sagtens bruges meget fintsnittet i salater eller koges med i supper, så madspild undgås og du får brugt hele buketten.

 

Share
%d bloggers like this: