Grønt i sæson – oktober!

Oktober er lig med efterårsferie, Halloween og græskar i alle mulige afskygninger. Nogle kan spises og andre er kun til pynt.

Jeg vil kigge lidt på de spiselige hokkaido og butternut squash (moskusgræskar). Begge er velegnet til supper, bagt i ovn som halve eller skåret i stave til fritter, i gryderetter og i bagværk. Her på siden har jeg givet forslag til en suppe og en salat.

Skallen er hård på dem begge, men kan sagtens spises hvis du ikke gider besværes med at stå og skrælle dem. Det er vist lidt af en temperamentssag.

Hokkaido og butternut indeholder en del A-vitamin, B-vitaminer og C-vitamin. Af mineraler kan nævnes Calcium, Kalium og magnesium. Energimæssigt er der ikke den store forskel ca. 40-45 kcal/100 g og kostfibre ligger på 1-2 g/100 g.

Share
%d bloggers like this: