Kartoffel-og jordskokke pandekager

Kartoffel-og jordskokke pandekager

Ugens tema er som før omtalt, jordskokker. Jeg har valgt dette af flere grunde; 1. mange ved ikke rigtigt hvordan de skal tilberedes, derfor kommer jeg med forslag. 2. De er i sæson nu og derved fyldt med vitaminer/mineraler og prisen er rigtig god (7 kr. for 500 g økologiske i Netto i denne uge). 3. Og de kan erstattes der hvor du normalt bruger kartofler.

Hen over ugen vil jeg tilberede dem på tre forskellige måder for variationens skyld. I dag kommer de i mine kartoffelpandekager, ca. halvt af hvert. Disse pandekager kan også bruges som tilbehør til stegeretter som en slags røsti kartoffel.

Og så er der det med skrællen; jeg plejer at sige hvis skrællen er fin og jorden lige til at skure/skrubbe af, så lad endelig skællen blive siddende. Men hvis den er meget tyk og jorden ikke rigtig vil af, så skræller jeg dem.

Dagens fyld er hytteost rørt med rødløg og røget kalkun. Under opskrifter står de som vegetariske og lavet kun på kartofler, men der gives også forslag til andet fyld og brug af jordskokker 😉

Opskrift kig her

Share
%d bloggers like this: