Gazpacho!

Sol, varme og snart sommer! Denne suppe er super lækker til dage som i dag hvor varmegraderne er godt deropad. Den er spansk inspireret og en af mine favoritter om sommeren.

Gazpacho er virkelig nem at lave, kræver få råvarer og skal ikke koges, da det er en kold suppe. Det der gør forskellen er om dine tomater er godt modne, ja næsten overmodne uden at være rynket. Det betyder meget for smagen; jo mere modne tomaterne er, jo større smag.

Som tilbehør kan bruges groft brød/brød croutons og suppen kan toppes op med de samme grøntsager der er brugt i den. Bare i finthakket form. Suppen er vegansk, men kunne også toppes op med lidt hakket, kogt æg eller ristet serrano skinke/bacon.

Når jeg har brødrester i overskud, der er blevet lidt tørre, kommer de i fryseren. Derved har jeg altid et lille lager til at lave croutoner af som jeg bruger i supper og salater. Brødet i dag var en god blanding af forskellige typer.

Share
%d bloggers like this: