Rugbrødsæggekage!

Torsdagens aftensmad blev lidt af et forsøg, da jeg havde gået med ideen i hovedet et stykke tid. Jeg kan godt lide æggekage, omelet og fritatta, ja udgangspunktet er næsten det samme, navnene er forskellige.

Ofte synes jeg bare, at det ikke mætter specielt meget, med mindre du fyrer en hel bakke æg af på et måltid. Måske lige i overkanten… Nå men tilbage til ideen med at komme rugbrød i. Endestationen for mit rugbrød er fryseren; når brødet er blevet for tørt til at spise, men stadig godt selvfølgelig, ryger det i fryseren til brug til croutoner. Disse kan bruges til salater, snack og nu også i æggekage.

Croutoner lavede jeg sådan her: 1-2 skiver rugbrød skæres i tern og ristes sprøde på en pande i lidt olie og krydres med salt og andet krydderi du kan lide (jeg brugte oregano). Af panden med dem, og nu skal æggemassen på. Jeg brugte 2 æg pisket sammen med 0,4 dl mælk, salt og peber. Kom lidt olie på panden og på med æggemassen. Ved svag varme står den og stivner. Når massen næsten er helt stivnet kommes brød, tomatskiver og masser af purløg på.

I min version er der ikke kød i, men bacon, serrano skinke eller kylling kunne sagtens bruges.

Portionen her er til 1 person.

 

Share
%d bloggers like this: