Grønkål!

I ugens tilbudsjagt har jeg fundet lidt økologiske grøntsager og friske rødspætter; eller hvad man nu kalder dem når de ikke er fra fiskehandleren, men fra kølemontren i Netto 🙂

Anyway på menuen i dag de er. Som tilbehør har jeg lavet denne efterårs salat med grønkål og kartoffeltern. Grønkål er supersund med masser af vitaminer og kostfibre, så det er bare at gå løs i de grønne krusede blade.

Grønkål er lidt bitter, derfor har jeg tilsat sødt og syrligt til salaten i form af sirup og havtorn. Det giver et godt spil sammen med ristede hasselnødder. Hvis du ikke lige har disse ting på lager, kan honning og tranebær, granatæble eller æblebåde også sagtens bruges. Du kan også bruge mandler eller valnødder i stedet for hasselnødder.

Til rødspætten har jeg brugt opskriften bagt rødtunge, du kan også vælge at panere rødspætten i mel, æg og rasp og stege den på en pande 😉

Tirsdag fik jeg lavet denne version med de krusede blade: Bagte kartoffelskiver med dampet grønkål. Regn med 300 g kartofler pr. person og en stor håndfuld grønkål (bladende pilles af stænglen) Kartofler skrælles og snittes i tynde skiver, vendes i lidt olie og drysses med salt og timian. Bages af i ovnen (lægges på bageplade med bagepapir i et lag)ved 180° i ca 15-20 min til de er sprøde og gennembagte. Grønkål dampes i en gryde med låg i lidt grøntsags bouillon til de lige akkurat falder sammen, ca 5 min. Anrettes lagvis og bruges som selvstændig ret (med lidt groft brød) eller som tilbehør.

Bagt kartoffelsiver med dampet grønkål

Share
%d bloggers like this: