Fairtrade brunch

Min oplevelse af en brunch på SU og med Fairtrade produkter:

De fleste jeg har spurgt, mener at Fairtrade er dyrere end almindelige produkter. Det måtte komme til en test, min såkaldte udfordring 🙂 Jeg har med min Fairtrade brunch valgt at sammenligne det med tilsvarende produkter, der er økologiske men uden at være Fairtrade. Var det dyrere eller billigere at lave en økologisk frem for en Fairtrade brunch? Når jeg valgte chokoladen skulle den også have den samme % i cacaoindhold.

Så er en Fairtrade brunch dyrere? Min konklusion er, at det kommer helt an på hvad du holder det op i mod. Og så blev jeg lidt klogere, da jeg købte ind i Lidl. Deres produkter hedder Fairglobe, hvilket jeg ikke var klar over, var en del af Fairtrade. Du kan se de forskellige indkøb jeg har gjort her og Fairtrade-priserne er sat på under billederne. Måske overrasker priserne også dig?

Når man stiller det op som jeg har gjort, er det ikke dyrere at vælge Fairtrade, snarere tværtimod. MEN hvis der sammenlignes med konventionelle produkter, kan jeg godt se hvorfor myten om at Fairtrade er dyrere, lever i bedste velgående. Dette skyldes så ikke mærket Fairtrade, men at økologi generelt er dyrere end traditionel.

Nu er mine to udfordringer færdige og jeg kan forberede det sidste til eksamen på mandag, over and out herfra 🙂

I kan se priserne på de produkter jeg har brugt herunder. Der er købt ind i følgende butikker: Lidl, Aldi, Netto og Rema. Opskrift på de lækre bananmuffins finder du her

Roser 12,50 Juice 11,95 bananer 7,00 pålægschokolade 20,00 marmelade 9,95
Roser 12,50 Juice 11,95 bananer 7,00 pålægschokolade 20,00 marmelade 9,95
Kaffe 57,00 kakao 24,95 chokolade 16,95
Kaffe 57,00 kakao 24,95 chokolade 16,95
Share
%d bloggers like this: