Dadelromkugler!

Weekendens søde tand blev tilgodeset med disse romkugler lavet af dadler og kikærter. Det er en repost fra tidligere, men har videreudviklet på opskriften for at få mere protein ind. Ved at tilsætte kikærterne blev romkuglernes konsistens meget bedre og ligner dem du køber hos bageren. Bare uden raffineret sukker og en hulens masse fedt 😉 Og du kan ikke smager kikærterne, de hæver egentlig bare protein niveauet en pæn del..

Så, her er hvad du skal bruge, hvis du vil prøve at lave romkuglerne:

En foodprocessor ! vigtig del, da romkuglemassen ikke kan laves i en blender.

 • 30 friske dadler, uden sten
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl udblødte og kogte, kolde kikærter
 • 3 tsk peanutbutter
 • 3 spsk mørk cacao uden sukker
 • 2-3 tsk rom aroma
 • Kokos til at rulle romkuglerne i

Alle ingredienserne kommes i foodprocessoren og køres til en jævn masse. Der formes små kugler som rulles i kokos. Der bliver ca. 25 alt efter størrelse. Opbevares på køl til de skal spises.

TIP! Da der godt kan være forskel på dadlerne, kan der tilsættes lidt vand til massen, hvis du synes den bliver for tør. Hos mig var der dog ikke behov for det.

Nu til den nye uge der truer 😀 og uge 45 madplan! For mit vedkommende bliver november lidt af en sparsommelig måned, da jeg starter nyt modul på uddannelsen og derved også køb af bøger. Fy føj da, de er ikke helt billige.. Så madplanen bliver måske lidt kreativ, men igen mad skal der til, og sådan er det også at være på SU 😉

Share

2 comments on “Dadelromkugler!Add yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

 1. Hej Julie
  Jeg vil tro de også kan laves i en minihakker, har dog ikke prøvet det. En blender kan ikke anbefales, da massen sætter sig fast og så sker der ligesom ikke ret meget mere der 😉 Hvis du prøver med en minihakker eller andre har erfaring med denne til dadelkugler, vil jeg meget gerne høre om det så jeg kan rette til i mit indlæg.
  Bedste hilsner Tina

%d bloggers like this: