Julekagen anno 2016

Glædelig bagjul 😉 Så blev julen overstået for i år og min Engelske julekage blev godkendt af de forskellige familiemedlemmer. Vi fik ikke spist det hele, men kagen kan sagtens holde sig på køl langt ind i det nye år.

Den blev bagt 4 uger før, da jeg var lidt sent ude (normalt siger man 6-8 uger før), men den havde nået at få en god smag af de krydderier der er i 🙂 I år blev den lavet på cognac og en noget mere mild udgave end sidste år.

Her er hvad jeg brugte til kagen:

 • 250 g smør
 • 250 g sukker
 • 5 æg
 • 250 g hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 knivspids salt
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk stødt nellike
 • 200 g lyse rosiner
 • 200 g mørke rosiner
 • 1 ps korender (75 g)
 • 100 g syltet appelsinskal
 • 100 g sukat
 • 100 g mandler
 • 8 spsk cognac

Smør og sukker piskes hvidt og skummende. Æg røres i et ad gangen. Melet blandes godt med bagepulver, krydderier, de tørrede frugter og mandler. Vend melet i dejen og tilsæt cognac. Dejen røres ensartet og kommes i en springform beklædt med bagepapir. Bages ved 150° i ca. 2 1/2 time. Kig til den hver time og stik en nål eller andet i den. Når der ikke hænger dej ved, er kagen færdig. Når kagen er færdigbagt køler den af og opbevares nu på køl, godt pakket ind i husholdningsfilm til den skal bruges.

Dagen før den skal spises, beklædes kagen med marcipan. Den marcipan jeg brugte var klar til brug og udrullet. Det er Odense marcipan der laver den og jeg købte den i Super Brugsen.

TIP! For at marcipanen hænger fast på kagen, smurte jeg kagen op med smørcreme lavet af 100 g blødt smør, 100 g flormelis og lidt citronsaft. Disse tre ingredienser piskes luftigt og cremen kan nu smøres på kagen.

Share
%d bloggers like this: