Fyldte tomater!

Denne ret kom på banen en dag hvor resten af familien skulle have lasagne. De som har fulgt lidt med herinde, har sikkert stødt på ordet Low FODMAP og på dagen med lasagne, var jeg stadig i udelukkelsesperioden, så den ret var en no go for mig. Du kan læse om Low FODMAP her hvis du vil vide mere om det 😉 ellers springer du bare videre i teksten.

Så måtte jeg tænke anderledes, da jeg ikke synes jeg skulle lave to helt forskellige retter. Derfor lavede jeg en kødsauce med de ingredienser jeg nu måtte spise, tog den del fra som jeg skulle have og byggede videre på kødsaucen til lasagnen. Og wupti alle var glade, familien fik en lækker lasagne som den nu skal være, og jeg fik mine fyldte tomater, gratineret i ovn med lidt revet ost.

Mit udgangspunkt var at bruge fyldet i en aubergine, men det kunne jeg ikke få fat i, så det endte med tomater, som faktisk også fungerede rigtig fint.

Dette var lidt inspiration til hvordan man også kan bruge kødsauce, ligeledes hvis du har en rest kan den fyldes i en grøntsag og bages i ovnen. Hvis du ikke kan blive mæt af denne ret, kan der altid laves lidt ris eller kartofler til. Jeg spiste 4 hele tomater med fyld og det blev jeg mæt af 😉

Share
%d bloggers like this: