Laks m/ dampede asparges!

Aspargesene er nu på et fornuftigt prisleje og både de grønne og hvide er på hylderne i butikkerne. De hvide har en temmelig kort sæson, så for første gang har jeg nået at få fat i et bundt, som blev brugt til denne ret med laks. Og med nye kartofler, godt nok fra Mallorca, men altid lækkert når vi hele vinteren har brugt gamle og til tider ret så melede kartofler. Jeg havde lidt hollandaise sauce i skabet, som blev brugt til retten.

Laksen har jeg bagt i ovnen i ca. 15 min ved 170°. Inden den nåede dertil har jeg penslet den med lidt olie, presset lidt hvidløg ud over, et drys salt og peber og lagt en citronskive hen over.

Aspargesene har jeg overhældt med kogende vand og ladet dem stå i det et par minutter, til jeg syntes de havde den rigtige konsistens. De må ikke blive for bløde og der skal være noget bid i dem efter min mening. (De hvide skal skrælles først, og begge slags skal have knækket bunden af)

Kartoflerne er vasket og skrubbet og kogt i ca. 20 min. til de er møre.

Share
%d bloggers like this: