Blomkåls ris og lakse “deller”

Dagens menu på bloggen lyder på laksefrikadeller med blomkålsris og en kold sauce med dild.

I denne uge er den færdigrørte laksefars på tilbud i Netto til en flad 20´er. For at strække farsen lidt, valgte jeg at komme havregryn i (ca. 1/2 dl). Ellers er farsen klar til brug, fiskedellerne formes og steges på en pande i lidt olie til de er gyldne og gennemstegte og serveres med den kolde sauce og blomkålen. Jeg fik 6 stk. ud af portionen.

Blomkåls risene laves ved at rive blomkålen groft på rivejernet, (husk at skylle blomkålen grundigt inden) kom det hele i en skål og tilsæt kogende vand. Efter 1 minut hældes vandet fra og “risene” er klar til servering.

Den kolde sauce er lavet på skyr, frisk dild og smagt til med salt og peber. Hvis saucen er meget tyk, kan den justeres med lidt vand. Alternativt kan du bruge en mager fraiche eller kvark.

Der kan evt. serveres lidt groft brød til og/eller en salat.

Til 2 personer brugte jeg en pakke laksefars og et stort blomkålshoved.

Share
%d bloggers like this: