Hokkaido suppe!

Efterår er suppe tid og til dagens suppe har jeg brugt hokkaido græskar sammen med en masse lækre smagsgivere.

Mit studie er efterhånden kommet godt i gang med en masse opgaveskrivning og hvad dertil hører, derfor er det rart med mad der passer sig selv, eller næsten 😉 når først forarbejdet er gjort i hvert fald. Suppen her passer til ca. 4 personer, så jeg havde til to dage og resten røg i fryseren. Fryseren er god at have til nem aftensmad, når tiden ikke er til at opfinde dagens ret. Men selv i fryseren kan madvarer dog gå hen og blive for gamle, så de smager dårligt. Derfor er en god vane at kigge i den en gang om måneden og få ryddet op.

Jeg valgte at blende suppen, men den kan sagtens spises uden at blende den, hvis du ønsker lidt grovere tekstur. Kernerne kasserede jeg, da jeg tidligere har prøvet at riste dem med lidt olie og krydderi. Jeg synes de er lidt for grove og tørre til at de smager godt, men det er bare min smag.

Her er hvad jeg brugte til min suppe:

  • 1 hokkaido græskar, skyllet godt og skåret i grove tern
  • 1 stort (rød)løg, skåret i grove stykker
  • 2 mellem gulerødder, skåret i mindre stykker
  • 1 pastinak, skåret i tern (kartoffel eller anden rodfrugt kan også bruges)
  • 1 rød chili, finthakket
  • 1 spsk olie
  • 1 1/2 spsk. karry
  • 1 l bouillon, hønse- eller grøntsag
  • 1/2 dåse kokosmælk eller efter smag (hvis du ikke bruger det hele, kan resten fryses ned)
  • Lidt citronsaft, salt og peber

Karry svitses af i olien og alle grøntsagerne tilsættes. Disse svitses i ca. 5 min under omrøring. Bouillon tilsættes og suppen småsimrer til alt er mørt, ca. 30-35 min. Når alt er mørt blendes suppen enten med stavblender eller i almindelig blender. Kokosmælk tilsættes og der smages til med citronsaft, salt og peber. Suppen varmes igennem og serveres.

Du kan servere lidt groft brød til, eller hvis du har en rest kylling, kan denne spises til.

Velbekomme!

Share
%d bloggers like this: