Tærte med spinat og feta!

Mandag træner jeg i løbeklub, og derfor skal maden være rimelig nem at gå til når jeg først er hjemme igen kl. 18.30. Derfor står mandagens ret på tærte med fuldkornsbund og med fyld af spinat, feta og rødløg. Som tilbehør har jeg nogle rester af gulerødder og spidskål på køl. De bliver snittet til en frisk råkost.

Hele retten kan laves på forhånd og tærten holder sig lun på eftervarmen fra ovnen, den time jeg er ude og træne. Så er maden klar når jeg kommer hjem.

Opskrift på nem tærtebund finder du her

Og fyldet er:

  • 4 æg
  • 1 dl mælk
  • salt og peber
  • 8-10 kugler frossen spinat, optøet og væden trykket fra
  • 1 rødløg, skåret i skiver
  • 50 g feta/salattern

Tærtedejen rulles ud så den passer til en stor tærteform. Lægges i formen og spinat, løg og feta fordeles i fadet. Æg og mælk piskes sammen, tilsættes lidt salt og peber og hældes over tærten. Denne bages nu ved 175° i ca. 35-40 min til æggemassen er stivnet.

Share
%d bloggers like this: