Hjemmelavet gløgg!

I år har jeg kastet mig over den hjemmelavede gløgg og æbleskiver, og ikke julekagen med rom eller cognac, som de sidste 2 år.

Opskriften i får her er til koncentrat og kan bruges både til børn og voksne, da der ikke er alkohol i. Alt efter hvem der skal drikke den, blandes den i enten rødvin eller i saft og varmes. Ved servering kan mandler og rosiner enten kommes i gryden og varmes med eller puttes i glassene. Ikke alle er lige glade for rosiner f.eks. 😉

Til gløgg koncentraten skal der bruges følgende: 

 • 1 usprøjtet/øko appelsin, skåret i tern/skiver
 • 2 hele kanelstænger
 • 2 stjerneanis
 • 1/2 tsk hel sort peberkorn
 • 1 tsk hel allehånde (stødt kan bruges hvis du ikke kan få fat i den hele)
 • 1/2 spsk hele nellike
 • 1/2 tsk hele kardemomme kapsler
 • 1/2 vanilje stang
 • 15 g ingefær (kan udelades)
 • 100 g brun farin
 • 2 1/2 dl vand
 • 1 fl. rødvin, mandelsplitter og rosiner
 • Saft hvis det er til børn, ex solbær, blåbær, rød

Alle ingredienserne blandes i en gryde, koges op og småsimrer i 10 min. Gryden tages af varmen og står nu med låg på og trækker i ca. 2 timer, gerne længere. Koncentraten sigtes over i en anden gryde og der tilsættes en flaske rødvin eller opblandet saft. Gløggen varmes op til lige inden kogepuktet ca. 80°. Serveres i glas med mandler og rosiner.

TIP! Hvis du skal bruge koncentraten til saft, så start med 50 g af den brune farin, da saften er sødet og det derved kommer til at bliver meget sødt. Du kan altid smage til efterfølgende.  Mængden af opblandet saft svarer til mængden i en flaske vin.

Share
%d bloggers like this: