Kanelsnegle med æble!

Kanelsnegle i en lidt anderledes udgave hvor remoncens smør er skiftet ud med æble. De kan bruges som mellemmåltid, til brunch eller til søndagens kaffe/te/gløgg.

Hvad skal du bruge: 

  • 1 pk gær
  • 2 dl mælk
  • 75 g yoghurt naturel, A-38 eller andet surmælksprodukt du lige har ved hånden
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 500-600 g hvedemel (speltmel kan også bruges)

Fyld:

  • 2 æbler; fintrevet evt. skrællet
  • 3 spsk (rør)sukker
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:  

Mælken lunes og gæren udrøres i den. Surmælksproduktet og æg blandes i gær- og mælkeblandingen. Salt og mel tilsættes lidt ad gangen, til dejen ikke klistrer mere. Den må gerne hænge lidt ved fingrene, men det skal også være så du kan arbejde med den. Dejen hæver nu 25 min tildækket. Fyldet blandes i mellemtiden.

Nu skal dejen rulles ud til en firkant/rektangel på et melet bord. Fyldet smøres på 2/3 dele af dejen og denne rulles nu sammen på den lange led. Den rulles så den 1/3 del uden fyld slutter. Pølsen skæres nu i skiver på ca. 2 cm og sneglene lægges på en bageplade med bagpapir. Tryk dem evt lidt sammen på midten og svip den løse ende ind under sneglen. Efterhæver 15 min tildækket.

Bages ved 200° almindelig ovn eller 180° varmluft i ca 15 min. Stik i dem med en stegenål eller pind. Når der ikke hænger dej ved, er de færdige. Sneglene kan spises som de er, eller pyntes med glasur.

Der bliver ca 15 stk.

 

Share
%d bloggers like this: