Tandoori kylling!

Herhjemme kan vi godt lide krydret mad og tandoori kylling stødte jeg på for en del år siden, da jeg var i Portugal. På mange gadehjørner var der små salgsboder, hvor hele kyllinger hang og snurrede rundt på spyd og de smagte bare rigtig godt; sprøde, saftige og med en god smag af krydderier.

Jeg har hverken spyd, sydlandsk atmosfære og helt sikkert ikke den samme krydderiblanding. Men har fundet frem til noget der godt kan gå an, tandoori krydderi fra Santa Maria.

For at få mest smag, marinerer jeg kyllingen i en blanding af olie, krydderi og salt. Helst fra om morgenen, men hvis tiden ikke er til det, så i hvert fald mindst en time før tilberedning.

Til to personer brugte jeg:

  • 2 kyllingebrystfilet, skåret i mindre stykker
  • 2 spsk olie
  • 2-3 tsk tandoori
  • Lidt salt

Det hele blandes godt og står på køl til det skal bruges. Der kan evt røres lidt i det undervejs, så krydderierne trænger godt ind i kødet. Tilberedes på pande til kyllingen er gennemstegt, ca 15 min.

Jeg lavede en raita som tilbehør, af yoghurt naturel smagt til med spidskommen, lidt salt og med fyld af tomat og agurk skåret i små tern. Lidt mynte blandet i giver en frisk smag. Og så en omgang Cous Cous og en frisk salat til.

Nem og hurtig mad til en ok pris 🙂

Share
%d bloggers like this: