Greenie!

Her på det sidste har jeg fået en del spørgsmål omkring grøntsager og hvordan de kan indgå i måltiderne. Jeg har oplevelsen af, at folk prøver på at spise mere grønt, hvor de så også når til det punkt hvor rå grøntsager bare er blevet for meget. Hvis så alle dagens grøntsager skal indgå i det varme måltid om aftenen, kan det være svært at få indtaget den anbefalede mængde.

En greenie eller grøntsagssmoothie kan være et forslag til, hvordan du kan få indtaget lidt mere grønt. Den kan varieres med det grønt du kan lide og smages til med eksempelvis citron og ingefær. Hvis du er til det lidt søde, kan en moden banan eller et par friske dadler blendes med.

Denne opskrift er til to store glas og du skal bruge disse ingredienser:

  • 150 gram dampet, kold broccoli
  • 1 avocado, kødet derfra
  • Saft fra en halv citron
  • 1 stump ingefær, ca 1×1 cm
  • Vand til den ønskede konsistens

Det hele blendes til en jævn smoothie uden klumper. Hvis du vil have den ekstra kold, kan der tilsættes et par isterninger. Andet grønt du kan eksperimentere med kunne være spinat, blomkål og grønkål. Frossen grønt kan også sagtens bruges, det behøver ikke at være frisk grønt du bruger.

Share
%d bloggers like this: