Vafler med hytteost!

Disse vafler er lavet på havregryn og hytteost og giver derved en øget mæthed, i form af en større andel af kostfibre og protein. Jeg spiste dem som et morgenmåltid, men egentlig kunne de også bruges til frokost eller som dessert. Mulighederne er mange – også hvad angår toppingen, – der er det helt op til dig, hvad du synes er lækkert.

Havregrynene kørte jeg på blenderen til det var blevet til mel, og så ellers bare i med resten af ingredienserne. I denne opskrift brugte jeg almindelig minimælk; dette kan udskiftes med en hvilken som helst anden mælk eller plantedrik. Ligeledes kan andet mel også sagtens bruges. Hvis de skal bruges som frokost undlades vanilje og kardemomme.

Her er hvad jeg brugte til 4 sprøde vafler:

  • 100 g havregryn malet til mel
  • 100 g cheasy hytteost 1,5 %
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Et nip salt
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 1/2 dl mælk
  • 1 spsk. smagsneutral olie
  • evt. lidt revet citronskal af usprøjtet citron
  • Topping: bær, nødder/kerner, marmelade, sirup

Alle ingredienserne piskes sammen, eller som jeg; køre det hele i blenderen. Varm vaffeljernet godt op og bag dem gyldne og sprøde.

Næringsindhold pr. 100 g: Energi 162 kcal, Protein 9,58 g, Kulhydrat 14 g, fedt 7 g, Kostfibre 2 g

Share
%d bloggers like this: