- Torsk på bund af rødder. 2 pers.
- Grillet laks. 1 pers.
- Torsk med kokos, karry og æbler, 2 pers.
- Lakselasagne med frisk spinat, 2 pers.
- Rødspætte i fillodej, 1 pers.
- Fagioli med tun, 2 pers.
- Salat med varmrøget laks 2 pers.
- Bagt rødtunge 1 pers.
- Fiskefrikadeller 2 pers.
- Bagt torsk 2 pers.
Torsk på bund af rødder. 2 pers.
Ingredienser:
- 2 friske torskefilet
- 300 g pastinak, skrællet og skåret i grove stykker
- 150 g gulerod, skrællet og skåret i grove stykker
- 1 rødløg, skrællet og skåret i både
- 1/2 porre, skyllet og snittet i skrå skiver
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber (citronpeber)
- Saft af 1/2 citron
Fremgangsmåde:
Alle rodfrugterne blandes i en skål med olie, salt og peber, vendes rundt og kommes i et ildfast fad. Torsken placeres oven på rodfrugterne og overhældes med citronsaft. Krydres med salt og (citron)peber. Hvis du ikke har citronpeber bruges bare almindeligt sort peber. Sættes i ovnen ved 180° i ca. 15 min med fisken til den er gennemstegt. Fisken tages ud og rodfrugter steger videre ca. 15 min til de er møre. Fisken kan holdes varm ved at pakke den ind i stanniol. Serveres evt. med et drys hakket persille.
Andet tilbehør kunne være kartofler, ris eller brød.
Gå til toppen
Grillet laks 1 pers.
- 1 laksefilet med skind
- olie til stegning
- salt og peber
En grillpande varmes op med olien. Laksen lægges på med skindsiden nedad og steges nu til den er næsten færdig. Laksen vendes og steger de sidste minutter til den er gennemstegt. Krydres med salt og peber inden servering.
Almindelig stegepande kan også bruges og selvfølgelig en rigtig grill om sommeren.
Tilbehør kartofler, nudelsalat eller grøntsager/salat.
Gå til toppen
Torsk med kokos, karry og æbler. 2 pers.
- 2 torskefilet
- 5 spsk. kokos
- 1-2 spsk. karry
- 1 tsk. salt
- peber
- 2-3 æbler alt efter størrelse
Kokos/karry blandingen laves og fisken vendes i denne til det hænger fast. Æbler skæres i både og lægges som bund i et ildfast fad, fisken lægges oven på og ovnbages i ca. 20 min ved 180° til fisken er gennemstegt. Æblerne må der gerne være lidt bid i.
Kan serveres med en salat, ris eller bulgur og evt. en karrysauce. Eller som jeg en pastasalat.
Gå til toppen
Lakselasagne med frisk spinat, 2 pers.
- 2 laksefilet, skåret i tern
- 1/2 l mornaysauce, (let) fra Karolines køkken
- Evt. lidt mælk så fisken og lasagne plader dækkes helt
- Ca. 9 lasagne plader (fuldkorn) alt efter størrelse på fadet
- 100 g frisk spinat
- 2 fed hvidløg
- Salt og groft kværnet peber
- Evt. lidt muskat
- Rasp eller revet ost til toppen af lasagnen
Lasagnen bygges op lagvis i et ildfast fad smurt med olie. Bund: plader, laks, spinat og sauce. Midten: plader, laks, spinat og sauce. Top: plader og sauce, slut af med rasp eller revet ost. Bages ved 180° i ca. 35 min eller til lasagnepladerne er bløde og møre.
Tip! Du kan evt. forkoge lasagnepladerne i vand tilsat olie, så nedsættes bagetiden og lasagnen er nemmere at forme efter fadets form og størrelse.
Tilbehør til lasagnen kunne være en grøn salat og/eller flute.
Gå til toppen
Rødspætte i fillodej, 1 pers.
- 125 g frisk rødspætte uden skind og ben, skåret i tern
- 1 lille chili, små tern
- 1/4 spidskål, fintsnittet
- Saft af1/2 citron
- Salt og peber (citronpeber)
- 2 ark fillodej
Rødspætten, chili, spidskål, citronsaft og salt/peber blandes i en skål. Fillodejen bredes ud på bordet og fyldet lægges nu på midten af de to ark. Dejen pensles med vand og samles om fyldet som en lille pose. Bages i ovnen ved 200° i ca. 15 min.
Tilbehør: kartofler, ovnbagte rodfrugter og/eller salat.
Gå til toppen
Fagioli med tun, 2 pers.
- 1 ds bønner, drænet ( eller tørrede, udblødte og kogte bønner )
- 1 ds tun i olie, (skal IKKE drænes)
- 1 rødløg, fintsnittet eller hakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1/2 citron, saften herfra
- 4 tomater
- Persille til pynt
- Salt og peber
Bland alle ingredienserne og lad det trække i mindst 30 min.
Forslag til bønner der kan bruges: Kidney, brune, hvide eller blackeye.
Gå til toppen
Salat med varmrøget laks, 2 pers.
- 1 varmrøget laks, smuldret i mindre stykker
- 1/2 bakke salat, (feld, babyleaves eller anden slags)
- 1 bundt radiser, skiver
- 1/2 bundt asparges, blancheret og skåret i mindre stykker
- 200 g kogte, kolde kartofler. Skiver eller kvarte
- 1 bundt forårsløg, skiveskåret
Det hele blandes og anrettes på et fad. Drysses med lidt groft kværnet peber.
TIP: Kan serveres med lidt groft brød og/eller en olie-eddike dressing til. Også velegnet til buffet.
Gå til toppen
Bagt rødtunge 1 pers.
- 1 frisk rødtunge, flået og fileteret (Rødspætte kan også bruges)
- 1 håndfuld krydderurter, hakket. (persille, kørvel, dild)
- Salt og peber
Fisken fyldes med krydderurterne og rulles nu fra halestykket og ind til små ruller. Lægges i et ildfast fad med samlingen nederst, evt. med en kødnål stukket igennem så de ikke springer op undervejs. Krydres med salt og peber. Bages i ovn i ca. 10 min ved 180°
Serveres med kartofler, salat og en frisk salsa til.
Fiskefrikadeller 2 pers.
- 1 pk. frisk torsk uden skind og ben
- 1 lille rødløg ca. 50 g
- 1 bundt frisk dild
- 1 gulerod, fintrevet
- 1 æg
- 1 lime eller 1/2 citron, saften derfra
- 1/2 tsk salt og et drys peber
- Olie til stegning
Det hele kommes i en foodprocessor og køres til en jævn fars. Brug kniven til foodprocessoren. HVIS du ikke har en foodprocessor, kan farsen røres i hånden. Her bliver den lidt mere rustik da fisken skæres i hånden, men det fungerer stadig fint. En blender kan ligeledes bruges, der bliver farsen lidt mere finthakket.
Når farsen er rørt ensartet, stilles den på køl i 1/2 time. (Hvis du synes farsen er meget tynd kan der tilsættes en spsk. mel) Fiskedellerne formes med en ske og steges på en pande i lidt olie/smør. Alt efter størrelse i ca. 10 min. Husk fiskefars SKAL gennemsteges.
Kan serveres med kartofler eller ovnfritter og salat.
Bagt torsk 2 pers.
- 1 pakke frisk torskefilet
- 25 g kokosmel
- 2 spsk. karry
- Salt og peber
Kokos, karry og lidt salt og peber blandes i en tallerken. Torsken vendes i blandingen og lægges i et smurt ildfast fad. Bages ved 180° i ca. 12-15 min.
Serveres med ris, bulgur eller couscous og en salat.