Det søde hjørne

Den søde tand

Chokolademousse med skyr creme, 6 pers.

      • 4 pasteuriseret æggeblommer
      • 2 1/2 spsk. sukker
      • 200 g mørk chokolade ca. 55 %
      • 1/2 l piskefløde
      • 150 g skyr naturel
      • 2 tsk vanilje sukker

Æggeblommer piskes med sukker til det er hvidt og luftigt. Chokoladen smeltes over vandbad. Fløden piskes til en luftig skum. Nu tilsættes den smeltede chokolade langsomt til æggemassen samtidig med der piskes. Når det er jævnt vendes 2 spsk. flødeskum i chokolademassen. Derefter vendes resten af flødeskummet i og blandes til det hele er ensartet.

Anrettes enten portionsvis eller i en stor skål og står mindst 2 timer på køl. Pyntes efter smag og behag.

Skyr creme: skyr og vaniljesukker blandes og sprøjtes på moussen ved servering. Cremen kan godt blandes og stå koldt inden den skal buges. Vent med at sprøjte den på til sidste øjeblik, da den ellers vil flyde ud.
Gå til toppen


Gammeldags æbleskiver lavet på kærnemælk, ca. 30 stk.

      • 300 g hvedemel
      • 2 spsk. sukker
      • 1 tsk. natron
      • et nip salt
      • 1 tsk. kardemomme
      • 1 tsk. vanilje sukker
      • evt. reven skal af 1/2 usprøjtet citron
      • 1/2 l kærnemælk
      • 3 æg
      • Smør til stegning

De tørre ingredienser mel, sukker osv. blandes i en skål. Mælk og æg piskes sammen i en anden skål og hældes nu over i melblandingen. Der piskes godt til en ensartet dej. Bages på en æbleskivepande til de er gyldne på alle sider.

Serveres med syltetøj og et drys flormelis.
Gå til toppen


Nem roulade, 1 hel  Roulade

  • 3 æg
  • 1 1/2 dl sukker
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Marmelade efter eget valg

Æg og sukker piskes hvidt og luftigt. Mel og bagepulver blandes i æggemassen. Der laves en papirform af et stykke bagepapir så det passer til en bageplade. Dejen hældes i og bages i 5-7 min ved 225° alm. ovn.

Læg et stykke bagepapir ud på bordet og drys lidt sukker på. Den færdigbagte bund vendes over på bagepapiret. Hviler ca. 5 min med et vådt viskestykke over. Tag viskestykke og papir af og smør marmelade på. Nu rulles rouladen samme og opbevares i bagepapiret til den skal spises.

TIP: Kan serveres med friske bær og flødeskum
Gå til toppen


Koldskål, ca. 4 pers.

  • 1 l god kærnemælk
  • 4 dl. A-38 eller andet surmælksprodukt (skyr, ylette, kvark)
  • 1 dl rørsukker eller alm. hvidt
  • 1/2 citron, saften herfra
  • 1 vanilje stang, kornene herfra (der kan også bruges vanilje sukker i stedet)

Det hele piskes sammen og stilles på køl. Den tomme vanilje bælg kan lægges i til koldskålen skal serveres, da den stadig afgiver lidt korn.

Tip: Spises med frisk frugt og kammerjunkere eller crunch af havregryn og hakkede nødder der ristes på en pande i lidt honning.

Frosne bær kan også tilsættes, husk bare at give dem et opkog for evt. bakterier der kan ødelægge maden. Køl bærrene ned og blend dem. Så er de klar.
Gå til toppen


Grund dej til lyse muffins, ca. 12 stk.

  • 275 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 2 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 tsk. vanilje sukker
  • 100 g smeltet smør
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • Fyld efter eget ønske (ex. Rabarber, blåbær, mørk chokolade, nødder) Mængde ca. 2 dl

De tørre ingredienser sigtes sammen i en skål. De våde ingredienser piskes sammen og røres nu med de tørre til en ensartet dej. Dit valgte fyld røres i og dejen fyldes 3/4 op i muffin forme. Bager i ovnen i ca. 20-25 min ved 175°

Muffins kan spises med og uden fyld. Pyntes evt. med lidt sigtet flormelis eller glasur.
Gå til toppen


Romkugler og træstammer ca. 11 stk.

  • 30 stk. friske dadler ( det er dem der ligger i en æske i grøntafdelingen)
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl havregryn
  • 2-3 tsk. peanutbutter
  • 2-3 spsk. cacao uden sukker
  • 1-2 tsk. rom essens
  • 100 g marcipan
  • 80 g mørk chokolade

Start med at fjerne stenene i dadlerne og kom dem derefter i en foodprocessor sammen med kokos, havregryn, peanutbutter, cacao og rom essens. Evt. start med lidt af rom essensen og smag til efterfølgende. Det hele køres til en jævn masse og stilles på køl.Hvis du synes massen er for tør kan der tilsættes lidt appelsinsaft eller vand.

Chokoladen smeltes over vandbad og marcipanen rulles ud til en lang tynd strimmel. Dette gøres nemmest ved at rulle den ud i mellem to lag bagepapir eller på et bord drysset med flormelis.

Nu lægges ca. 1 spsk. dadelmasse på marcipanen, start i den ene ende. Rul marcipanen om fyldet og skær over. Sådan fortsættes til der ikke er mere marcipan tilbage. Jeg fil 7 træstammer ud af min marcipan. Resten af dadelmassen formes til kugler og rulles i kokos, jeg fik 4 stk.

Træstammerne dyppes nu i den smeltede chokolade i hver ende, og lægges på et bagepapir til chokoladen er stivnet.

Romkugler og træstammer opbevares på køl.

Se evt. dette indlæg hvor jeg har brugt kikærter i dadelmassen 😉

Gå til toppen


“Snickers” 8-10 stk

  • 200 g friske dadler, stenene taget ud
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl peanuts
  • 3 spsk peanutbutter
  • 2 spsk kokosolie, smeltet
  • 100 g mørk chokolade, 70%, brug evt. uden sukker hvis du helt vil undgå dette.
  • 1 spsk kokosolie

Dadler, havregryn og peanubutter køres i foodprocessor til en klistret masse. Tilsæt nu den smeltede kokosolie og peanuts og kør til peanutsene er hakket lidt i stykker. Massen lægges i et firkantet fad beklædt med bagepapir eller husholdningsfilm, så du kan løfte det ud senere. Tryk nu massen godt sammen så den ikke går i stykker, når du tager den ud af formen.Stilles på køl til det er stivnet ca. 1 time. Nu skal chokoladen og kokosolie smeltes og hældes over den stivnede snickersmasse. (Jeg smelter gerne chokoladen over vandbad, så den ikke brænder på).

Når massen er overhældt med chokoladen, stilles den tilbage på køl. Massen løftes ud af formen og barene skæres ud i de ønskede stykker når chokoladen er stivnet.

TIP! Kan evt pyntes af med lidt peanutbutter og hakkede peanuts.

Gå til toppen


Bananmuffins 12 stk 

  • 2 æg
  • 150 rørsukker
  • 1 tsk vanilje
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 125 g smør, smeltet (neutral olie kan også bruges)
  • 2 modne bananer, moset
  • 100 g mørk chokolade 70% grofthakket
  • Flormelis til glasur

Æg, sukker og vanilje piskes hvidt og skummende. Bland mel, bagepulver og kanel i en skål. Æggemassen blandes nu med melblandingen og det smeltede smør og bananer og chokoladen tilsættes. Dejen røres ensartet og fyldes i mufffin forme, 3/4 op de hæver en del. Bages ved 200° i ca 15-20 min

De afkølede muffins pyntes med glasur.

Gå til toppen


Black bean brownie, ca. 12 firkanter 

  • 1 ds. sorte bønner
  • 3 æg
  • 3 spsk. smagsneutral olie
  • 60 g kakaopulver uden sukker
  • 1 nip salt
  • 1 tsk. vanilje sukker
  • 180 g rørsukker
  • 1 tsk. instant kaffe
  • 100 g chokoladekapper (kan udelades) evt. valnødder til pynt

Alle ingredienserne, undtaget chokoladeknapperne kommes i en blender eller foodprocessor. (Du kan bruge håndmixer på høj hastighed, hvis du ikke har en af de andre maskiner). Dejen køres til den er ensartet og glat og hældes i en form på ca. 20 x 20 cm beklædt med bagepapir. Hvis du bruger chokoladeknapper, drysses de nu oven på dejen. Bages ved 175° i ca. 30 min.

TIP! Hvis du ikke kan få fat på sorte bønner, kan kagen sagtens laves på de brune kidney bønner.

Gå til toppen


Pink Raw Cake ca. 8 små/1 stor

Kagebund: 

  • 125 g mandler
  • 100 g dadler
  • 100 g rødbede, revet fint
  • 1 spsk. kokosolie
  • 120 g kokosmel
  • 1 tsk. vaniljepulver eller korn fra 1 vaniljestang

Frosting:

  • 60 g cashewnødder
  • 2 spsk. kokosolie
  • 4 spsk, honning
  • 2 tsk. revet skal af en appelsin, øko eller uden overfladebehandling
  • Saft fra appelsinen til justering af konsistens

Alle ingredienserne til bunden køres i en foodprocesser eller blender, til en ensartet dej. Dejen fyldes i egnede forme, jeg brugte mine silikone muffinforme. Du kan også vælge at fylde det hele i en stor form. I mens du laver frostingen, stilles kagerne i fryseren eller på køl.

Frostingen laver du ved at blende nødder, kokosolie, honning og appelsinskal. Du justerer konsistensen med appelsinsaften. ! frostingen må ikke blive for flydende, da den i så fald falder af kagen. Den skal være nærmest smørbar. Hvis du får brugt al appelsinsaften, kan du supplere med vand.

Gå til toppen

Share
%d bloggers like this: