Fjerkræ

Retter med kylling og andre bevingede væsner 🙂


Kylling paneret med peanuts. 2 pers.

  • 2 brystfileter
  • Olie til pensling
  • 30 g finthakket peanuts
  • Evt.salt og peber

Kyllingebrystfileterne pensles med olie og rulles i de hakkede peanuts. Ovnsteges ved 180° i ca. 30 min. eller til de er gennemstegt.

Gå til toppen


Kyllingefrikadeller med urter og rødløg. 4 pers.

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1/2 tsk salt
  • Peber
  • 0,5 dl mælk
  • 1/2 rødløg, finthakket
  • 1/2 bundt persille, finthakket
  • 25 g havregryn
  • Olie til stegning

Kødet røres sejt med salt. Peber, mælk, løg og persille tilsættes. Røres sammen og samles med havregrynene. Steges på pande til de er gennemstegte. Alternativt kan frikadellerne steges i ovnen.

Serveres med en frisk salat og kartofler til.

Gå til toppen


Afrikansk peanut kylling, 2 pers.

  • 2 stk. kyllingebrystfilet skåret i mindre stykker, ca 200 g
  • olie til stegning
  • 1 løg, finthakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse koncentreret tomat pure´
  • 1/2 frisk chili, finthakket
  • 1/2 dl vand, evt. lidt mere hvis saucen er for tyk
  • 2 spsk. peanutbutter, crunchy.(du kan altid tilsætte mere efter smag)
  • 30 g jordnødder naturel, eller saltede og ristede peanuts
  • salt og peber

Kyllingen brunes af i en gryde og tages op. Løg svitses kort i gryden og derefter tilsættes kødet og resten af ingredienserne. Det hele simrer i ca. 30 min til kyllingen er gennemstegt. Smages til med salt, peber og evt. mere peanutbutter. Mens kyllingen står og simrer ordnes tilbehøret ex. ris og salat.

Gå til toppen


Indonesisk kyllingegryde, 2 pers.

  • 200 g kyllingefilet, skåret i strimler
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. karry
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 lille æble, tern
  • 500 g hvidkål, fintsnittet
  • 1 gulerod, tynde skiver
  • 1 stængel bladselleri, tynde skiver
  • 1/2 l bouillon færdigblandet (høns eller grøntsags)
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpure´
  • 1 spsk. soyasauce
  • 20 g kokosmel
  • Maizena til jævning
  • Salt og peber

Olien varmes op og karry, løg og æbler svitses kort her i. Kyllingen kommes i og brunes af. Resten af ingredienserne tilsættes undtagen maizena. Det hele simrer til grøntsager og kød er mørt ca. 40 min. Der jævnes med maizena (følg anvisning på pakken) og smages til med salt, peber og evt. soya.

Retten kan serveres med nudler, ris eller kartoffelmos. Jeg spiser den som den er, da der er mange grøntsager i og jeg sagtens kan blive mæt.

Gå til toppen


Kyllingewok med kål og æbler, 2 pers.

  • 200 g kyllingefilet, tern
  • 1 spsk. olie
  • 1 til 1 1/2 spsk. karry alt efter styrke
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 stort løg, groft skåret
  • 2 æbler, i både
  • 1/2 spidskål, fintsnittet
  • En lille dåse kokosmælk
  • Evt. lidt vand
  • Salt og peber
  • Evt. ingefær og gurkemeje

Karry brændes kort af i olien og kyllingen tilsættes og brunes af. Hvis der bruges en gryde tages kyllingen  op og der tilsættes evt. lidt mere olie. Hvis du bruger wok kan kyllingen bare skubbes op af siden på wokken.  Løg og æbler svitses og kylling, spidskål og kokosmælk tilsættes. Det hele simrer til kyllingen er gennemstegt og der smages til med salt og peber.

Serveres med ris eller quinoa. Retten kan tilsættes en dåse hvide bønner til sidst og så udelade ris som tilbehør.

TIP! Karry “brændes” af for at intensivere smagen. Lidt karrypasta kan også bruges til at give smag. Revet Ingefær og gurkemejerod giver smag og farve til retten, hvis du kan få fat i disse rødder. Ca. 1 tsk af hver eller efter smag.

Gå til toppen


Middelhavskylling, 1 pers.

  • 1 kyllingebrystfilet, ca. 100 g
  • 4 tørret abrikoser
  • 4 svesker
  • 5 oliven
  • 10 g kapers
  • 1-2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk. brun farin
  • 1 dl æblejuice
  • 1/2 dl vand
  • Rosmarin, frisk eller tørret
  • Salt og peber

Kom kyllingen i et ildfast fad og tilsæt de resterende ingredienser. Fadet dækkes med et låg eller alufolie og steges i ovn ved 180° i ca. 25 min til kyllingen er gennemstegt.

Serveres med ris og salat.

TIP! Æblejuicen kan erstattes med hvidvin hvis det skal være lidt mere festligt eller retten skal bruges som gæstemad.
Gå til toppen


Fyldt squash med karrykylling, 1 pers.

  • 1 kyllingebryst, skåret i strimler. Ca. 100 g.
  • 1 lille squash, flækket på langs og udhulet. ( gem squash kødet)
  • 1 gulerod, revet
  • 1 rødløg, tern
  • 1-2 tsk. karry
  • olie til stegning

Olie varmes op på en pande og karry brændes kort af heri. Løg og kylling steges i karryolien til kyllingen er gennemstegt. Gulerod og squash kødet varmes igennem sammen med kyllingen. Tag blandingen af panden og nu lægges de halve squash med skæresiden ned på panden og brunes til de er gyldne. Til sidst tages squash af panden og fyldet kommes i. Evt. rest serveres ved siden af.

Tilbehør: Brune ris.
Gå til toppen


Kalkun med chili pilaf 1 pers.

  • Kalkun i strimler ca. 100 g (kylling kan også bruges)
  • 1/ 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk karry
  • 1 spsk. olie
  • 1 dl rå ris
  • 1 til 2 tsk chili, finthakket
  • 1 spsk. olie
  • 2 dl vand eller hønse bouillon
  • 100 g ærter
  • 1 rød eller gul peber, små tern

De rå ris svitses i olie sammen med chili i ca. 2 min. Pas på de ikke brænder på!Vand/bouillon hældes ved og koger til risene er møre. ( 20-40 min alt efter type af ris) . Kalkunen gnides med kanel, karry, salt og olie og steges på pande til de er gennemstegt. Når ris og kød er færdigt blandes det hele med grøntsagerne og serveres.
Gå til toppen


Peberfrugt med kokos & karry kylling, 1 pers. 

  • 100 g kylling, små tern
  • Ca. 1 spsk. karry
  • 2 spsk. olie
  • Ris, kogte (se vejledning på posen til en person) En rest fra dagen før kan også bruges
  • 1-2 spsk. kokos
  • 1 peberfrugt, toppen taget af og kerner/frøstol fjernet
  • Evt. rosiner
  • Salt og peber

Kyllingen steges i karry og olie på en pande, til den er gennemstegt. De kogte ris tilsættes og steges med et øjeblik. Kokos og evt. rosiner blandes i og risblandingen smages til med salt og peber, fyldes nu i peberfrugten (hvis ikke al fyldet kan være i, kommes resten bare ved siden i fadet). Peberfrugten kommes i et ildfast fad og sættes i ovnen i ca. 10-15 min ved 180° til fyld og peberfrugt er varmt. Serveres evt. med salat til.

På denne måde vil peberfrugten være sprød. Hvis du ønsker en mere blød konsistens, kan peberfrugten kommes i kogende vand et par minutter inden den fyldes med ris.

Gå til toppen


Urtefyldt kylling, 1 pers.

  • 1 kyllingebryst
  • 1 håndfuld persille, hakket (basilikum eller rosmarin kan også bruges)
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • Salt og peber

Kyllingebrystet skæres halvt igennem på den lange side og fyldes derefter med urter og hvidløg. Kyllingen lukkes sammen med kødnåle eller snøres med bomuldsnor. Steges i ovn ved 180° i ca. 30 min eller til kyllingen er gennemstegt.

Gå til toppen


Mexicansk kyllingelasagne, 2 pers.

  • 150 g brystfilet (ca. 1 stor),skåret i strimler
  • 1 spsk. olie
  • 2 tsk. karry
  • 20 g tex mix, burrito (1/2 pose)
  • 1 løg, tern
  • 1 dåse bønner
  • 1 lille dåse majs
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 brik madlavningsfløde (Oma 250 ml)
  • 100 g revet ost
  • 6-9 lasagneplader, fuldkorn
  • salt, peber og evt. chilipulver/frisk chili

Kyllingestrimlerne svitses i olie med karry, tex mix og løg til de har taget farve. Bønner, majs, hakkede tomater og fløden tilsættes og blandingen står nu og småsimrer i 15 min. Der smages til med salt, peber og evt. chili.

Lasagnen lægges sammen med kødsauce nederst i et ildfast fad smurt med olie, så plader og sådan forsættes, så der i alt er tre lag sauce og tre lag plader. Der sluttes af med ost. Tilberedes  i ovn ved 180° i ca. 35 min. Stik i lasagnen med en spids kniv, strikkepind eller lignende for at se om pladerne er møre.

Serveres med en grøn salat til.

Gå til toppen


Spidskålswrap med kylling 2 pers. 

  • 400 g hakket kyllingekød
  • Olie til svitsning
  • 1/2 porre, fintsnittet
  • 300 g pastinak, revet
  • 1/2 til 1 chili, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 10 g ingefær, finthakket
  • Soya efter smag
  • 2-4 blade spidskål, blancheret

Det hakkede kød svitses af i olien til det er grynet og har skiftet farve. Porre, pastinak, chili, hvidløg og ingefær tilsættes og det står nu og simrer ved svag varme i ca. 10 min. Imens blancheres spidskål (overhældes kort med kogende vand) Kødfyldet smages til med soya og fyldes i kålen som rulles til en wrap.

Kan serveres med ris eller brød til. Wrappen kan også spises kold dagen efter.

Gå til toppen


Kyllingelasagne med grønkål 2 pers. 

  • 2 stk kyllinge brystfilet, skåret i strimler
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk tandoori krydderi
  • 1 tsk chiliflager
  • 1-2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 lille løg, finthakket
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 mornay sauce
  • Ca 9 pastaplader, fuldkorn
  • 80 g grønkål, skyllet godt og snittet i strimler
  • Salt
  • 100 g revet ost

Start med at vende kyllingen sammen med olie, tandoori og chili og stil på køl. Imens finder du de resterende ingredienser frem og får snittet grønkålen (hvis du har købt hele blade) Nu bruner du kyllingen af i en gryde med det olie og krydderier der hænger ved, ca 10 min. Løg og hvidløg brunes kort med og derefter tilsættes de hakkede tomater. Simrer ved svag varme i 20 min og smages til sidst til med salt og evt mere tandoori og chili.

Lasagnen lægges sammen, 3 lag plader og 2 lag fyld skiftevis og afslut med osten. Fyld: først grønkål, så kyllingesauce og til sidst mornay. Gentages i andet lag.

Bages i ovnen ved 180° i ca. 35 min eller til pastapladerne er møre.

Gå til toppen


Pastaret med kylling og porre, 2 pers. 

  • 2 kyllingebryst, skåret i strimler
  • Olie til stegning
  • 1 porre
  • 2,5 dl fromage frais, fraiche 5% eller tilsvarende
  • 3-4 tsk grovkornet sennep (hvis du bruger stærk sennep, sættes mængden ned)
  • Salt og peber
  • Pasta som tilbehør

Kyllingestrimlerne steges på en pande til de er gennemstegte og krydres med salt og peber. imens skylles porren grundigt og skæres ud i tynde strimler af ca. 8 cm i længde. Porren kommes i kogende vand og koger til de er møre. Fromage frais og sennep varmes op i en gryde ved svag varme, kylling og porre tilsættes og det hele varmes godt igennem. Saucen hældes over den varme pasta og serveres evt. med en salat til.

Gå til toppen


Kyllingenuggets m/ cornflakes 2 pers. 

  • 2 brystfilet, skåret i store tern
  • 1 æg, pisket sammen i en tallerken
  • Knuste cornflakes uden sukker til panering, ca. 3 håndfulde
  • salt og peber

Cornflakes blandes med salt og peber på en tallerken. Nu vendes kødet først i det sammenpiskede æg og derefter i cornflakes. Kødet lægges i et oliesmurt ildfast fad og steges ved 180° i ca. 20 min.

Kan serveres med en ris salat eller ovnbagte kartofler.

Gå til toppen


Orientalsk kylling 2 pers. 

  • 2 stk. kyllingefilet, skåret i strimler
  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 10 g ingefær, finthakket
  • 1 lille dåse kokosmælk, light
  • 2 peberfrugter, i tern
  • 1 squash eller 1/2 broccoli
  • 1/2 bakke bønnespirer
  • 1/2 glas bambusskud
  • 1 lille dåse ananas i tern (frisk kan også bruges)
  • 1 håndfuld frisk, hakket koriander eller persille
  • Salt, peber og chiliflager

Kyllingen brunes af i olien i en wok eller gryde. Ingefær og hvidløg svitses kort med. Kokosmælk, bambusskud og ananas tilsættes og retten småsimrer i 30 min. Efter 20 min tilsættes peberfrugt, squash/broccoli og bønnespirer og varmes med de sidste 10 min. Retten smages til og ved servering drysses krydderurterne over.

Retten kan serveres med ris, bulgur eller quinoa.

Gå til toppen 


Karrykylling i wok 2 pers.  

  • 2 kyllingebryst, skåret i tynde strimler
  • 2 spsk. olie (evt. kokosolie)
  • 1-2 spsk karry alt efter styrke
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 300 g kål, fintsnittet. Her kan bruges spids- eller hvidkål
  • 1 ds. kokosmælk light eller almindelig
  • 1 hønsebouillon tern
  • Evt. rød karrypasta og oystersauce som smagsgiver
  • Salt og peber

Kylling svitses i olie og karry til den er let brunet. (Hvis du ikke har en wok, bruger du bare en almindelig gryde) Kålen svitses med til den begynder at falde sammen. Hvidløg, kokosmælk og bouillon tilsættes og det hele småsimrer til kyllingen er gennemstegt ca. 20 min. Retten smages til. Hvis du kan lide stærke retter, kan du med fordel bruge karrypasta eller chili som smagsgiver. Ingefær kan ligeledes bruges.

Retten serveres med ris og evt. mangochutney.

Gå til toppen 

Share
%d bloggers like this: