- Kødboller i karrysauce med ris 4 pers.
- Peberfrugt med fyld af ris, løg og røget skinke. 1 pers.
- Klassiske frikadeller. 12 stk.
- Koteletter i fad 2 pers.
- Kødboller med kanel 3-4 pers.
- Brændende kærlighed 2 pers.
Kødboller i karrysauce med ris (4 pers.)
Ingredienser kødboller | Fremgangsmåde |
---|---|
|
Kød røres med æg, mælk og mel til ensartet fars. Løg, salt og peber tilsættes. Kød formes til små boller og de kommes i kogende vand tilsat lidt salt. Koger ca. 15 min eller til de ikke er rå indeni. Sættes til side. |
Ingredienser sauce | Fremgangsmåde |
|
Løg og æble svitses af i olie og karry, mel tilsættes og bouillonvandet piskes i lidt efter lidt. Saucen koges godt igennem. Smages til med salt, peber og evt. mælk tilsættes. Hvis saucen er for tynd kan der efterjævnes med maizena. Kødbollerne kommes i saucen og det hele varmes godt igennem.
Tip: Jeg bruger det vand som jeg har kogt kødbollerne i til saucen, evt. siet først. Giver smag til retten. En anden god smagsgiver er selleri, riv en skive og lad den koge med i saucen til den er mør. |
Ris, grønne bønner/ærter passer godt til denne ret. Følg vejledning på posen.
Gå til toppen
Peberfrugt med fyld af ris, løg og røget skinke. (1 pers.)
Ingredienser:
- 75 g rå ris
- 1 peberfrugter
- 50 g kogt/røget skinke
- 1/2 løg
- 1 spsk. olie
- Salt og peber
- Evt. lidt frisk persille
Fremgangsmåde:
Risene koges efter anvisning på posen. I mens sættes vand over til at give peberfrugten et lille opkog. Du kan vælge 1 af 2 måder at skære peberfrugten på, 1: toppen skæres af og frøstol fjernes eller 2: peberfrugten flækkes på langs og frøstol fjernes. Det er vist lidt af en temperamentssag hvad man synes. Peberfrugten kommes i det kogende vand i ca. 3 min til den begynder at blive blød. Obs! den må ikke blive for blød, så går den i stykker når den tages op. Peberfrugten tages op og lægges til side. Skinke og løg skæres i tern og svitses nu i olien. Når risene er kogt blandes disse med skinke og løg, smages til med salt og peber. Fyldet kommes i peberfrugten. Peberfrugt og evt. rest af ris kommes i et ildfast fad , dryppes med lidt olie og ind i ovnen ved 180° i ca.15 min til det er varmet igennem.
Tip! Et drys parmesanost smager godt oven på, eller som her friskhakket persille.
Gå til toppen
Klassiske frikadeller ca. 12 stk.
- 500 g hakket svinekød eller kalv/svin
- 1 tsk. salt
- 1 løg, revet eller finthakket
- 1/2 dl mælk
- 1 æg
- 1 dl havregryn
- Peber
- Olie ti stegning
Kødet røres sejt med salt, ca. 2 min. Løg, mælk, æg og peber tilsættes og farsen samles med havregrynene. Farsen hviler 1/2 times tid. Frikadellerne steges på en pande i olien til de er gyldne og gennemstegte.
Alternativ kan frikadellerne steges i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir.
Gå til toppen
Koteletter i fad 2 pers.
- 2 stk tynde koteletter
- Olie til stegning
- 2 skiver serrano skinke, skåret i mindre stykker
- 100 g løg, tern
- 200 g champignon, tern
- 1 peberfrugt, tern
- 1 brik madlavningsfløde 4% (cremefine kan også bruges)
- 1/2 til 1 hel ds hakkede tomater
- Evt. 1 fed hvidløg
- Salt, peber og paprika
Koteletterne brunes af på begge sider på en stegepande i olien og lægges i fad. Løg, champignons, peberfrugt og serrano svitses ca. 5 min på panden. Når de er blevet lidt gyldne tilsættes fløden og de hakkede tomater. Det hele koges op, smages til med krydderierne og hældes over koteletterne. Fadet sættes i ovnen ved 180° i ca. 25 min.
Serveres med ris og en salat til.
TIP! Hvis der er sauce tilbage kan denne bruges som fyld til pizza eller i en kødsauce.
Kødboller med kanel, 3-4 pers.
- 400 g hakket svinekød 4-7%
- 1 tsk salt
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk peber
- En håndfuld hakket persille
- Olie til stegning
- Evt. spyd
Kød, krydderier og persille blandes og hviler i ca. 30 min. Der formes små kødboller der steges på en pande i olien, til de er gyldne og gennemstegte. Du kan anrette dem på spyd eller servere dem som de er.
Tilbehør: Kartofler, ris eller denne kartoffel/svampegratin
Brændende kærlighed med et twist 2 pers.
- 400 g kartofler, skrællet og skåret i tern
- 200 g pastinak, skællet og skåret i tern
- 200 g fedtfattig bacontern/røget skinketern
- 1 peberfrugt, tern
- 200 g løg, tern
- Ca. 1/2 dl mælk
- 10 g smør
- Salt og peber
Kartofler og pastinak koges i vand UDEN salt til de er helt møre, ca 20 min. I mens svitses bacon, løg og peberfrugt på en pande. Hvis baconen ikke afgiver noget videre fedtstof, kan der tilsættes lidt olie. Når kartofler og pastinak er møre, hældes vandet fra og smør og mælk tilsættes. Der piskes til ensartet konsistens, tilsæt evt mere mælk hvis du synes mosen er for fast. Smag til med salt og peber og anret med baconblandingen.
TIP! Et drys purløg smager godt til mosen