Tirsdagens menu er vegetarisk og nem at lave. Jeg har været i køkkenet og omsat ideer til nye retter og det er der kommet dette resultat ud af. Til kartoffelsalaten er der er brugt nye kartofler som ikke skal skrælles, men bare vaskes rene for jord.
Jeg får tit ideer til nye retter når jeg ser billeder på instagram, facebook eller andre sociale medier og så er det ellers hjem i køkkenet og prøve at sætte råvarer sammen, ud fra hvad der smager godt, og som er til at få fat i til en fornuftig pris. For det meste bliver resultatet som jeg vil have det 🙂
Hvis du har lyst til at lave en eller begge retter, kommer opskriften her, begge er til 2 personer:
Grøntsagsdeller
- 300 g gulerødder, fintrevet
- 2 dl havregryn
- 2 æg
- 1 håndfuld persille, hakket
- frisk kværnet peber og salt
- Andre smagsgivere du kan tilsætte: 1 tsk. spidskommen og/eller koriander, 1-2 fed hvidløg
- Olie til stegning
Det hele blandes og hviler 30 min i køleskab. Dellerne formes og steges på en pande til de er gyldne og gennemstegte ca. 10 min. Dejen er mindre sammenhængende end almindelig frikadellefars, men kan sagtens steges uden de går i stykker.
Marineret kartoffelsalat
- 1/2 kg nye kartofler, kogte, afkølet og skiveskåret
- 1/2 bundt radiser, skiveskåret
- 1/2 bundt purløg, hakket
- 3 spsk. olivenolie eller rapsolie
- 1 spsk. citronsaft
- 1-2 tsk dijonsennep efter smag
- 1 tsk honning
- Salt og peber
Olie, citronsaft, dijon og honning blandes og smages til med salt og peber. Kartofler, radiser og purløg vendes i og salaten stilles på køl til den skal serveres.