Planlægning af ugen

Hvordan jeg planlægger min menu, indkøb, budget osv..

Først har jeg set på hvad der kan være et realistisk mål for budgettet. Derfor startede jeg med at samle alle mine boner ind fra indkøb, for at se hvor meget jeg egentlig havde brugt på en måned. Der var for 1050,- så det er mit indkøbsbudget til 1 person og nogle dage til 2 personer. Det dækker alle måltider. Ca. 5 gange om måneden spiser jeg hos andre, så der vil ikke være udgift til aftensmad de dage.

Søndag hjemme hos mig, bliver brugt på at menuplanlægge for næste uge, tjekke tilbud og få styr på hvad jeg har i skabe, køl og frys. Ud fra det skriver jeg min madplan og indkøbsseddel. Jeg køber ind to gange om ugen, gerne mandag og fredag. Mine primære indkøbssteder er Rema og Netto.

For at få mest muligt ud af mine råvarer, og undgå for meget madspild tænkes dette også ind i madplanen. Ex. broccoli er der måske til to dage i og hvad så med stokken? Den bruger jeg til enten suppe, små gratins eller meget fintsnittet i salater.

Ud fra de tilbud der er på grønt, vælger jeg ofte en slags som er ugens tema. Dette går igen hen over ugen, bare tilberedt på forskellige måder. Lidt trist at få dampet broccoli 4 gange på en uge 😉

Se evt. mere på madplaner der ligger under kategorier i sidebaren.

 

Share
%d bloggers like this: