Ingefær shot

Denne lille sunde “rod” er blevet fast inventar i mit køleskab. Roden er fyldt med antioxidanter der beskytter mod skadelige påvirkninger. Samtidig er den god for fordøjelsen, og har anti-inflammatorisk effekt dvs. den hæmmer betændelsestilstande i kroppen. Roden kan bruges på mange måder; rå revet i madlavning, til te og som her hvor jeg laver ingefær-citron shot af den. So what`s not to like 😉 Mange ville nok mene smagen, men den kan heldigvis justeres så alle kan være med.

Hvis nogen skulle have lyst til at lave denne “shot” er opskriften her:

1 dl vand, saft af 1 citron, 15-20 g rå ingefærrod, skrællet. Det hele blendes til der ikke er klumper af ingefær i.

Der bliver ca. 1,5 dl og hos mig er der til 3 dage. Den holder fint på køl i den tid. Man kan evt. si væsken hvis man ikke bryder sig om der er lidt bundfald i. Nogen har glæde af at søde den med lidt honning eller rørsukker.

Share
%d bloggers like this: