Denne lille sunde “rod” er blevet fast inventar i mit køleskab. Roden er fyldt med antioxidanter der beskytter mod skadelige påvirkninger. Samtidig er den god for fordøjelsen, og har anti-inflammatorisk effekt dvs. den hæmmer betændelsestilstande i kroppen. Roden kan bruges på mange måder; rå revet i madlavning, til te og som her hvor jeg laver ingefær-citron shot af den. So what`s not to like 😉 Mange ville nok mene smagen, men den kan heldigvis justeres så alle kan være med.
Hvis nogen skulle have lyst til at lave denne “shot” er opskriften her:
1 dl vand, saft af 1 citron, 15-20 g rå ingefærrod, skrællet. Det hele blendes til der ikke er klumper af ingefær i.
Der bliver ca. 1,5 dl og hos mig er der til 3 dage. Den holder fint på køl i den tid. Man kan evt. si væsken hvis man ikke bryder sig om der er lidt bundfald i. Nogen har glæde af at søde den med lidt honning eller rørsukker.