Skotske æg!

Som egentlig er en engelsk opskrift fra 1700 tallet 🙂 Så kan ikke tage æren for at have udviklet denne opskrift. De fleste er lavet på en helt almindelig frikadelleopskrift og kan du lave en frikadellefars og koge æg, ja så kan du også lave skotske æg. Du kan vælge at panere dem i æg og rasp og stege dem på en pande i lidt olie, eller i ovnen som jeg har gjort.

Denne version her er en forenklet opskrift lavet på hakket kalve og svinekød. Du kan helt selv bestemme hvilken type kød du vil bruge og beregn 100 g til hvert æg. Kødet krydres med lige de krydderier du kan lide (jeg brugte røget paprika, salt og peber) og røres godt sammen. Derefter stilles det på køl og hviler en halv times tid. Imens koger du æggene 5-10 min alt efter hvor kogte du vil have dem, husk de koger videre i ovnen (jeg kogte mine i 6 min og de blev fine) Æggene køles ned og duppes tørre med et stykke køkkenrulle. Dette fordi kødet ellers ikke vil hænge fast.

Når kødet har hvilet, deles det i det antal du skal lave og pakkes nu rundt om ægget. (Hvis ægget ikke er helt hårdkogt skal dette gøres forsigtigt) De skotske æg lægges med sammenføjningen nedad i et ildfast fad og steges i ovnen ved 180° i ca. 30 min. Se til dem undervejs.

Kan serveres med tomatsalat eller anden slags salat, kartofler eller pasta.

TIP! kødet kan tilsættes friske krydderurter sammen med de tørrede krydderier.

Share
%d bloggers like this: