1 kødsauce – 2 retter!

Pakken med 400 g hakket oksekød er blevet til disse to retter: tirsdagens fyldt peberfrugt og dagens moussaka

Jeg lavede en almindelig kødsauce af hele portionen i går. Dette af to grunde 1: hakket kød skal tilberedes den dag du har åbnet pakken eller også skal resten fryses ned af hensyn til bakterier. 2: det sparer mig for en proces i dag. Jeg delte hele portionen i to, ca 300 g til tirsdagen (1 pers.) og resten til i aften.(2 pers.) På opskriftsiden er brugt det hele og portionen er derved til ca. 3 pers.

Moussaka smages til med spidskommen og kanel. Det ville jeg ikke have i peberfrugt kødsaucen, så da jeg havde taget fra til maden i dag, smagte jeg egentlig bare til med de to krydderier og på køl med blandingen.

Moussaka er grækernes svar på lasagne og der bruges normalt lammekød og jeg er ikke helt sikker på om de kommer kartofler i. Anyway så har jeg valgt at lave min version med oksekød og kartofler og det smager fantastisk 🙂 indrømmet; der er lidt arbejde i det, men synes det er besværet værd. Jeg har lavet en hjemmelavet bechamelsauce, men en mornay sauce kan også sagtens bruges.

Share
%d bloggers like this: