Stegte ris & tøm dit køleskab!

Et udpluk af retter fra uge 32 madplanen. Torsdag stod den på bønne hummus og pandebrød og opskrifter er lagt ind fra tidligere. Opskriften på hummus er dog med kikærter, der skifter du bare kikærterne ud med bønner (hvide, brune, black eye) det er helt op til hvad du har eller kan få fat i.

Bønne hummus med pandebrød og grønt
Bønne hummus med pandebrød og grønt

Lørdag (skulle have været fredag efter planen, det blev lige lavet om) var der stegte ris og laks på menuen. Der kan du, hvis du har en rest ris fra dagen før, bruge dem til dette formål. Det havde jeg ikke, så jeg kogte bare risene mens jeg ordnede grøntsagerne. Da jeg havde svitset det grønne på panden, passede det med, at risene var kogt færdig og på panden med dem sammen med grøntsagerne. Det hele varmes godt igennem, mens laksen steges i ovnen i ca. 12 min ved 180°.

Søndag “tøm dit køleskab” ret, blev en suppe af mine rester af gulerødder, blomkål og løg. Har altid hvidløg og ingefær i køleskabet, de kom i som smagsgivere og ellers hvad der nu findes på krydderihylden. Hos mig kom der lidt chiliflager i. Skøn suppe med ristet rugbrød til og jeg fik ryddet op i mine grøntsager 🙂

Til ca. 1 l suppe brugte jeg: 1 løg i grove tern, 4 store gulerødder i skiver, 1/2 blomkål i buketter, 1 fed hvidløg, ca. 2 cm ingefær og 1/2 l grøntsags bouillon + lidt ekstra vand til at justere tykkelsen på suppen med. Jeg svitsede kort grøntsagerne i lidt olie, bouillon på og så bare koge til det hele er mørt og til at blende. Smag til og suppen er klar.

Share
%d bloggers like this: