Overnight oats eller køleskabsgrød er en måde at spare tid på om morgenen, er sundt med en masse god fuldkorn og med frisk frugt, bær og/eller nødder. Grøden laver sig selv i køleskabet om natten, og er klar til at blive spist næste morgen, eller tage med på job eller skole.
Har eksperimenteret lidt med mængder og råvarer og kommet frem til denne som blev spist her til morgen, selvom det er weekend og ikke skoledag 😉
Du skal bruge dette til 1 person: En beholder med låg (det havde jeg ikke lige til rådighed, så brugte en skål og husholdningsfilm til at lukke med) det fungerede fint nok.
- 1 dl gryn eks. havregryn eller 5-grynsblanding
- 1 dl mælk
- 2 spsk. yoghurt, a38 eller cultura
- 1 spsk chiafrø eller hørfrø (kan evt. udelades)
- Topping efter eget valg eks. frisk frugt, bær, nødder, frø og kerner. (jeg brugte en banan og en håndfuld mandler)
Aftenen før blandes gryn, frø, mælk og yoghurt i bunden af beholderen, der toppes op med det du nu har til rådighed og kan lide. Beholderen lukkes til og sættes på køl til næste morgen. Hvis du synes grøden er for fast kan der tilsættes lidt mere mælk og ellers er det bare at omrøre grøden og så er der morgenmad. Velbekomme!