“Indisk Dahl”

Hvis du mangler varmen i denne kolde tid, skulle du prøve “dahl” med peberfrugt og linser. Der er virkelig smæk på krydderierne her. Kanel og nellike får tankerne hen på julen og hvidløg, chili og ingefær booster dit immunforsvar og giver varmen. Retten er vegansk og passer perfekt til de kødfrie dage. En ret der er til at betale, næsten passer sig selv og mætter godt 😉

Jeg valgte at koge lidt fuldkornsbulgur som supplement. Ellers er perlespelt, ris, quinoa og groft brød også godt tilbehør.

Linser er en god kilde til protein, de er nemme at bruge i forskellige retter, både kolde i salater og som her i en varm ret. Linser hører til bælgfrugtfamilien ligesom kikærter og bønner. Forskellen er bare at linser ikke skal lægges i blød over natten, som de andre skal. Dette skyldes at linser ikke indeholder lektiner (toksisk forbindelse) som kan give maveforgiftning.

Share
%d bloggers like this: