Majs pandekager m/krydret oksekød

Med få ingredienser, kan der trylles disse fine gule pandekager med fyld af oksekød, gulerødder og pastinak frem. Pandekagerne er lavet på majsmel, deraf den gule farve, og kan derfor spises af bla.a de der har glutenallergi, de der fravælger hvede i deres kost og de der er på udelukkelsesdiæten Low FODMAP. Du finder opskrifter på majspandekager og på almindelige madpandekager lige her. Hvis der er fyldte pandekager i overskud, kan de fryses ned og bruges som nem aftensmad en anden gang!

Fyldet kan varieres i det uendelige alt efter smag og behag og hvad du lige har hjemme. Du kan vælge at gratinere dem i ovnen med lidt revet ost oven på. Pandekager er også en god måde at få brugt sine rester på sidst på ugen, da stort set alt kan bruges som fyld!

Mit fyld til 2 personer bestod af:

  • 300 g hakket oksekød
  • 150 g gulerod i små tern
  • 150 g pastinak i små tern
  • Krydderier (paprika, chili flager, salt og oregano)

Så er det bare at gå i gang med at brune kødet af, tilsætte rodfrugter og lade det simre ved svag varme i ca. 20 min til rodfrugterne er møre. Tilsæt evt lidt vand, hvis det ser ud til at blive for tørt. Smag til sidst til med de krydderier du kan lide.

Anden variant af fyld finder du her

Share
%d bloggers like this: