Energibarer!

Eller myslibarer om du vil 😉 De kan nemlig sagtens bruges som et sundere alternativ til kage.

At træne op til et marathon kræver energi før, under og efter dine træninger og jeg var ved at købe mig fattig i diverse barer. Så noget måtte gøres, og jeg gik derfor i køkkenet for at produktudvikle mine egne barer, med de ingredienser jeg kan lide. Det er der kommet disse ud af i første omgang, overvejer at lave nogle med rødbede og appelsin næste gang.

Du skal bruge en foodprocessor til at lave massen i og så disse ingredienser:

  • 2 dl havregryn
  • 20 stk. friske dadler uden sten
  • 20 stk. mandler (andre nødder kan også bruges)
  • 10 g tranebær eller rosiner
  • 20 g mørk chokolade, 70%
  • 2 tsk. revet ingefær eller efter smag
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. citronsaft

Det hele kommes i foodprocessoren og køres til en ensartet dej. Massen hældes ud på et stykke bagepapir og formes til et aflangt, firkantet brød. Dette skæres nu i 8 stykker og opbevares i bagepapiret og på køl, til du skal bruge barene. Holdbarhed ca. 1 uge.

Energiindhold pr. 100 g:  321 kcal. (En bar vejer ca. 48 g)

        Protein 5,3 g • Kulhydrat 55 g • Fedt 6,7 g

 

Share
%d bloggers like this: