Spansk tortilla!

I weekenden var vi til spansk aften hos et hold venner, hvor vi hver især skulle medbringe en spansk inspireret ret.

Danskerne har æggekagen, Italienerne har frittataen og Spaniolerne har tortillaen. Egentlig er det samme grundprincip med æg der bages af på en stegepande, og så med det fyld du kan lide og har til rådighed.

Vi valgte at lave denne Tortilla med fyld af kartofler, revet ost, chorizo og serrano m.m. Det blev super godt og smagte fantastisk. Jeg købte en spansk Manchego lavet på fåremælk, men du kan sagtens bruge almindelig revet ost

Til en stegepande til ca. 4 personer er her hvad jeg brugte:

  • 6 æg
  • 400 g forkogte kartofler, skåret i tern
  • 1 løg skåret i tern
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 150 g chorizo pølse, skåret i skiver eller tern
  • 50 g serrano skinke, ristet og plukket i mindre stykker
  • 1/2 dl revet ost
  • 2 tsk røget paprika
  • Salt og peber
  • Cherrytomater og purløg til pynt

Og hvordan tortillaen laves:

Start med at svitse chorizo, løg og hvidløg på panden i ca. 3-4 min. Jeg brugte ikke olie, da pølsen er ret fed og der derved dannes fedtstof nok til stegningen. Mens det simrer på panden, piskes æggene sammen med paprika, salt, peber og revet ost i en skål. Når løg og pølseblandingen er svitset, tilsættes kartofler og steges med et par minutter under omrøring. Æggemassen hældes nu over og steges ved svag til middelvarme i ca. 25 min. eller til massen er stivnet.

Inden anretning drysses tortillaen med den ristede serrano, skiveskåret tomater og hakket purløg.

Den spanske tortilla kan serveres med en lækker salat og/eller brød til.

Share
%d bloggers like this: