Uge 40!

Til ugens sæson grønt tager vi fat i jordskokker og rødbeder. Lidt info om disse nederst på siden!

Mandag: (Vegetarisk) Jordskokke suppe m/ friske krydderurter.

Tirsdag: Rest af jordskokke suppe, i dag m/ sprødstegt serrano skinke.

Onsdag: (Vegetarisk) Spizy quinoaburger m/guacamole.

Torsdag: Ovnbagt torskefilet vendt i kokos og karry, dertil pastasalat.

Fredag: (Vegansk) Pizza m/ jordskokker.

Lørdag: Hakkebøf m/ kartofler, rødbede tzatziki og kartoffelbåde.

Søndag: “Sunday Surprice” af rester fra ugen.

De opskrifter der ikke findes her, lægges ind løbende.

INFO: Rødbeder indeholder en del kostfibre der er god for fordøjelsen, siges at kunne øge din præstation i sport grundet den øget iltoptagelse og så har rødbeder et stort indhold af folat, der bruges ved bl.a celledeling. Derudover indeholder de magnesium, jern, calcium og β-caroten (vitamin A)

Jordskokker indeholder ligeledes en del kostfibre og vitamin C + mange af de samme vitaminer og mineraler som rødbeden. Bruges i supper, ovnbagte eller rå i salater. Smagen bliver let sødlig når den tilberedes.

Share
%d bloggers like this: