Til ugens sæson grønt tager vi fat i jordskokker og rødbeder. Lidt info om disse nederst på siden!
Mandag: (Vegetarisk) Jordskokke suppe m/ friske krydderurter.
Tirsdag: Rest af jordskokke suppe, i dag m/ sprødstegt serrano skinke.
Onsdag: (Vegetarisk) Spizy quinoaburger m/guacamole.
Torsdag: Ovnbagt torskefilet vendt i kokos og karry, dertil pastasalat.
Fredag: (Vegansk) Pizza m/ jordskokker.
Lørdag: Hakkebøf m/ kartofler, rødbede tzatziki og kartoffelbåde.
Søndag: “Sunday Surprice” af rester fra ugen.
De opskrifter der ikke findes her, lægges ind løbende.
INFO: Rødbeder indeholder en del kostfibre der er god for fordøjelsen, siges at kunne øge din præstation i sport grundet den øget iltoptagelse og så har rødbeder et stort indhold af folat, der bruges ved bl.a celledeling. Derudover indeholder de magnesium, jern, calcium og β-caroten (vitamin A)
Jordskokker indeholder ligeledes en del kostfibre og vitamin C + mange af de samme vitaminer og mineraler som rødbeden. Bruges i supper, ovnbagte eller rå i salater. Smagen bliver let sødlig når den tilberedes.