Fennikelsalat & quinoadunser

Mangler du inspiration til retter med fennikel? Så har jeg en til dig her med fennikel brugt i salat, sammen med blommer, græsk feta og ristede hasselnødder. Super lækker kombination og salaten smager godt som tilbehør til fisk, kylling eller som her med disse vegetariske quinoadunser med gulerod.

Jeg er altid ude efter et godt tilbud til min madlavning og denne gang fandt jeg økologiske fennikel til 5 kr pr stk i Super Brugsen. Græsk gedefeta fandt jeg også en økologisk variant som var på tilbud og quinoa køber jeg altid i Aldi. Der har de økologiske til en ret så konkurrencedygtig pris.

Salaten til 2 personer består af:

  • 2 små fennikel, skyllet grundigt og snittet fint (mandolinjern eller i hånden)
  • 2-3 blommer, skåret i tynde både
  • 50 g feta (eller efter smag) skåret i tern
  • 20 g hasselnødder, ristet på tør og varm pande. Derefter hakket groft.

TIP! Blommerne kan udskiftes med friske abrikoser eller nektariner. I stedet for feta kan du bruge salatost (ikke alle synes om smagen af gedeost) og hasselnødderne kan udskiftes med mandler.

Share
%d bloggers like this: